Shop med god samvittighed

Gennem de seneste år er det kommet en del mere frem i medierne, hvordan flere store tøjgiganter får produceret deres tøj, og ikke mindst de arbejdsforhold, som tøjet bliver produceret under.

Idet vi i gennem en længere periode er blevet meget mere opmærksomme på, om de madvarer vi handler ind, har både et økologi- og fairtrade mærke, er det ved at være på tide, at man også bliver mere opmærksom, når man shopper produkter som blandet andet tøj. Når det kommer til tøj, kan man blive overrasket over hvor mange brands, der lader deres ansatte arbejde under urimelige forhold og til en alt for lav løn.

Ikke nok med at flere brands vælger, at få deres tøj produceret under ringe forhold, gør de også alt, hvad de kan for at skjule det, så det ikke kommer ud til medierne og påvirker deres kunder. Her er der tale om flere store og kendte brands, hvis tøj størstedelen af Danmark har mindst en item hængende af i skabet. Du kan her læse et eksempel på hvilke arbejdsforhold og regler en af de helt store tøjgiganter, lader sine ansatte producere deres tøj under, samt de risici og konsekvenser, det har for de ansatte.

Flere brands fokuserer på fairtrade og økologi

På grund af den seneste opmærksomhed flere tøjgiganter har fået, er det ikke kun flere brands, der har indset hvor vigtigt, det er at fokusere på både økologi og fairtrade, men ligeså vel også os som forbrugere. Vi shopper nemlig ikke kun fairtrade og økologisk tøj, fordi vi med sikkerhed ved, at materialerne er gode, men vi gør det også for vores egen samvittigheds skyld. Ved vi at det tøj vi går rundt i, er blevet produceret under gode forhold, vil vi med god samvittighed både bære og fortælle om tøjet og brandet. Her vil det dog være en helt anden sag og med en dårligere samvittighed, hvis tøjet vi går rundt i, er blevet produceret under de forhold, der den seneste tid er blevet omtalt i medierne.

Det kan dog være svært at finde brands, der går op i både økologi og fairtrade, og især når man ikke helt ved hvad, hvad det egentlig er, at man skal kigge efter. Det er dog især brands som House of Jamie, Aiayu, The Baand og Neutral man skal kigge efter, hvis man leder efter brands med fokus på økologi og fairtrade. Her kan man nemlig være sikker på, at arbejdsforholdene er i orden.